ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Σχολικές δράσεις με το Terra Lemnia για την Παγκόσμια Hμέρα Yγροτόπων – 2 Φεβρουαρίου 2020

10/02/2020
Σχολικές δράσεις με το Terra Lemnia για την Παγκόσμια Hμέρα Yγροτόπων – 2 Φεβρουαρίου 2020

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων στις 2 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα Terra Lemnia διοργάνωσε, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και υπό την αιγίδα της MedWet, μία σειρά στοχευμένων εκπαιδευτικών δράσεων σε δύο δημοτικά σχολεία της Λήμνου. 

Tην 6η Φεβρουαρίου, η Ρούλα Τρίγκου, Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος MSc και Συντονίστρια Ενημέρωσης των Δράσεων Διατήρησης της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας επισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο Κοντοπουλίου, όπου παρουσίασε στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς μία περιβαλλοντική προβολή για τους υγροτόπους και τη φύση της Λήμνου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε το μικρού μήκους διασκεδαστικό animation βίντεο “Υγρότοποι και Άνθρωπος: ένας δεσμός ζωτικής σημασίας”, που δημιούργησε το MedINA για την ιστορία των υγροτόπων και τους τρόπους με τους οποίους ήταν ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη του ανθρώπου και των δραστηριοτήτων του. Κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας πραγματοποιήθηκαν, υπό την επίβλεψή της, εργαστήρια κατασκευών και ζωγραφικής σε κάθε τάξη.

Σειρά είχε το 2ο Δημοτικό Μύρινας την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, όπου η προβολή και τα εργαστήρια δόθηκαν σε επανάληψη για το κοινό των διακοσίων παιδιών του σχολείου. 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων, αλλά και των εκπαιδευτικών γύρω από τα σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα που αφορούν τους μοναδικής ομορφιάς υγρότοπους του νησιού.

Με τη συμβολή της κας. Τρίγκου και την πολύτιμη συνδρομή της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, οι υγρότοποι του νησιού μπήκαν στο επίκεντρο και αναδείχτηκαν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, καθώς και η συμβολή τους στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και της ζωτικότητας των ανθρώπων. 

Ευχαριστούμε μικρούς και μεγάλους για τη συμμετοχή και σας περιμένουμε στις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις μας!

Περισσότερες πληροφορίες για τους υγροτόπους:
OffYourMap 

+ 4