ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Το Terra Lemnia Project στο φεστιβάλ Lemnos Philema

terra-lemnia-project-festival-philema4
Πολυάριθμα και εξαιρετικής ποιότητας τα Λημνιά προϊόντα παρουσιάστηκαν και αναδείχθηκαν σε λίγες ημέρες στο φεστιβάλ Lemnos Philema, από την Παρασκευή 27/7 μέχρι την Κυριακή 29/7 στον πολυχώρο «Αποθήκη» στο παλιό λιμάνι της Μύρινας!

Ο πολυχώρος «Αποθήκη» σε συνεργασία με το Taste Lemnos, διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου το οποίο φιλοξένησε παραγωγούς της Λήμνου που παρουσίασαν τα μοναδικά προϊόντα τους (παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, αλεύρια, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο, και άλλα). Οι ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι, chef Αλέξανδρος Παπανδρέου και chef Ανδρέας Λαγός, θα μαγείρεψαν για το κοινό στο Live Cooking Session το Σάββατο, 28/7, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Λημνιάς γης.

Στο φεστιβάλ δώσαμε το παρών ως Terra Lemnia Project με συνεργτάτες του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) παρουσιάζοντας το πρόγραμμα στους επισκέπτες του Lemnos Philema που ξεπέρασαν τους 600 κάθε μέρα.

Tην Κυριακή 29 Ιουλίου ήταν η τελευταία μέρα του Lemnos Philema με την είσοδο του κοινού να ξεκινά από τις 19:30 και να διαρκεί έως και τις 23:00. Από τις 19:30 ξεκίνησαν να μαζεύονται τα πρώτα παιδιά μπροστά στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου απέναντι από την Αποθήκη όπου η συνεργάτης μας παιδαγωγός και ο Κώστας Ζαφειρίου (συγγραφέας) ετοιμάζαν την εκπαιδευτική δράση που είχε δύο μέρη: Την δημιουργία του Διατροφικού χάρτη της Λήμνου με αυτοκόλλητα πάνω σε Α3 χάρτη της Λήμνου και σε συρμάτινες ποδιές. Όταν τελείωσε το παιχνίδι ο Κώστας Ζαφειρίου τους διάβασε ένα περιβαλλοντικό παραμύθι με την ενεργό συμμετοχή των παιδιών να ευχαριστεί και να ικανοποιεί άπαντες.

Η παρουσία της ομάδας του Τerra Lemnia Project κρίθηκε εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη καθώς πολύς κόσμος επισκέφθηκε το τραπέζι του προγράμματος συνομίλησε μαζί μας και πήρε ενημερωτικό υλικό μαζί με την πολύ όμορφη give-away τσάντα μας με αναμνηστικά του προγράμματος που περιλάμβανε (Πάνινη τσάντα, κονκάρδα, τετράδιο, μολύβι).

Το Terra Lemnia Project θα ναι εκεί και του χρόνου!

This slideshow requires JavaScript.