ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Το Terra Lemnia Project στο φεστιβάλ Lemnos Philema

01/08/2018
terra-lemnia-project-festival-philema4
Πολυάριθμα και εξαιρετικής ποιότητας τα Λημνιά προϊόντα παρουσιάστηκαν και αναδείχθηκαν σε λίγες ημέρες στο φεστιβάλ Lemnos Philema, από την Παρασκευή 27/7 μέχρι την Κυριακή 29/7 στον πολυχώρο «Αποθήκη» στο παλιό λιμάνι της Μύρινας!

Ο πολυχώρος «Αποθήκη» σε συνεργασία με το Taste Lemnos, διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Οίνου το οποίο φιλοξένησε παραγωγούς της Λήμνου που παρουσίασαν τα μοναδικά προϊόντα τους (παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, γλυκά, αλίπαστα, κρασιά, καβουρμά, όσπρια, αλεύρια, παξιμάδια, βότανα, ελαιόλαδο, και άλλα). Οι ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι, chef Αλέξανδρος Παπανδρέου και chef Ανδρέας Λαγός, θα μαγείρεψαν για το κοινό στο Live Cooking Session το Σάββατο, 28/7, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα της Λήμνιας γης.

Στο φεστιβάλ δώσαμε το παρών ως πρόγραμμα Terra με συνεργάτες του Μεσογειακού Ινστιτούτου για τη Φύση και τον Άνθρωπο (MedINA) παρουσιάζοντας το πρόγραμμα στους επισκέπτες του Lemnos Philema που ξεπέρασαν τους 600 κάθε μέρα.

2η μέρα Lemnos Philema και το Terra Lemnia Project και η ομάδα του σας περιμένει να το γνωρίσετε!

Posted by Terra Lemnia project on Saturday, July 28, 2018

Tην Κυριακή 29 Ιουλίου ήταν η τελευταία μέρα του Lemnos Philema με την είσοδο του κοινού να ξεκινά από τις 19:30 και να διαρκεί έως και τις 23:00. Από τις 19:30 ξεκίνησαν να μαζεύονται τα πρώτα παιδιά μπροστά στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου απέναντι από την Αποθήκη όπου ο Κώστας Ζαφειρίου, συνεργάτης επικοινωνίας του προγράμματος και συγγραφέας μαζί με μια συνεργάτη παιδαγωγό ετοιμάσαν την εκπαιδευτική δράση του προγράμματος. Τα παιδιά που συμμετείχαν δημιούργησαν πρώτα τον διατροφικού χάρτη της Λήμνου με αυτοκόλλητα πάνω στον χάρτη της Λήμνου και στη συνέχεια πάνω σε συρμάτινες ποδιές. Η δράση έκλεισε με την αφήγηση παραμυθιού στο οποίο τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά.

Η παρουσία της ομάδας του προγράμματος Τerra Lemnia κρίθηκε εκ του αποτελέσματος επιτυχημένη καθώς πολύς κόσμος επισκέφθηκε το τραπέζι μας, συνομίλησε μαζί μας και πήρε ενημερωτικό υλικό και την πάνινη τσάντα του προγράμματος.

+ 5