ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Εκπαιδευτικό σεμιναρίο Κτηνοτροφίας-Τυροκομίας στο Πορτιανού

03/11/2018
seminario-ktinotrofia-limnos
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο σεμινάριο κτηνοτροφίας-τυροκομίας που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος Terra Lemnia, στο Πορτιανού της Λήμνου από τις 18 έως 21/10/2018. Το σεμινάριο οργανώθηκε σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την πρώτη μέρα ο αναπλ. καθηγητής του ΓΠΑ κ. Αντώνης Κομινάκης μίλησε για τις ορθές πρακτικές γενετικής και ζωοτεχνικής διαχείρισης.

Τη δεύτερη μέρα τη σκυτάλη πήρε ο αναπλ. καθηγητής του ΓΠΑ κ. Γιάννης Χατζηγεωργίου ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με τίτλο «Ζωοτροφές και διατροφή για μια βιώσιμη αιγοπροβατοτροφία».

Την τρίτη και τέταρτη μέρα ήταν η σειρά του αναπλ. καθηγητή του ΓΠΑ κ. Θεόφιλου Μασούρα, ο οποίος αναπτύχθηκε λεπτομερώς πάνω στα θέματα «Γαλακτοκομία-
Τυροκομία» και «Παραγωγή τοπικών ποιοτικών γαλακτοκομικών προϊόντων».

Οι παραγωγοί κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου είχαν την ευκαιρία να πλουτίσουν και να εμβαθύνουν περαιτέρω τις γνώσεις τους γύρω απο τα προαναφερθέντα θέματα. Ήρθαν σε
επαφή με την ομάδα του Terra Lemnia, έλυσαν απορίες, μοιράστηκαν εμπειρίες και ιστορίες, αντάλλαξαν απόψεις καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για το αντικείμενο της εργασίας τους.

Μετά το πέρας της τέταρτης μέρας του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες έλαβαν ειδική πιστοποίηση καθώς και σχετικό ερωτηματολόγιο.

Γενικά στο σεμινάριο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 35 παραγωγοί, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία μας, ενώ έδωσε ξεκάθαρες ενδείξεις για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του συγκεκριμένου κλάδου του πρωτογενούς τομέα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως όλες και όλους τους συμμετέχοντες για τη συνέπειά τους, τον ΟΕΠΑ Δήμου Λήμνου για την παραχώρηση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, τον πρόεδρο της κοινότητας και τον πολιτιστικό σύλλογο Πορτιανού καθώς και την Περιφερειακή ενότητα Λήμνου για την αρωγή τους.