ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεσογειακός μαθητικός/νεανικός διαγωνισμός δημιουργικής γραφής στο πλαίσιο του προγράμματος Terra Lemnia

04/03/2019
afisa_terra-lemnia-diagonismos
Το πρόγραμμα Terra Lemnia με χαρά σας προσκαλεί στον ανοιχτό μαθητικό/νεανικό διαγωνισμό δημιουργικής γραφής με γενικό τίτλο RootedEveryday.

Ο διαγωνισμός αφορά παιδιά και νέες/νέους ηλικιών 8-13 και 14-18 και έχει παλλημνιακό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα υλοποιείται σε τοπικό επίπεδο σε τρεις ακόμη επιλεγμένες περιοχές της Μεσογείου – στην Πορτογαλία, στο Μαρόκο και στο Λίβανο.

Ακονίστε τη φαντασία σας, ξύστε τα μολύβια σας και καταγράψτε στο χαρτί μία πρωτότυπη ιστορία στην οποία θα αποτυπώνονται διάφορες όψεις της εξοχικής ζωής και του παραδοσιακού αγροτικού πολιτισμού απ’ τ’ όμορφο νησί μας, τη Λήμνο ή από άλλα μέρη της Μεσογείου που σας εμπνέουν. Δώστε μας τη δυνατότητα να καταλάβουμε τι σημαίνει για εσάς η φύση, ο πολιτισμός και η παράδοση καθώς και ν’ αναδείξουμε τις ιστορίες των ανθρώπων που ζουν με σεβασμό προς αυτά.

Πιο συγκεκριμένα, αναζητούμε:

  • Ιστορίες που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικά ζητήματα και αναδεικνύουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και ιστορίες εξερεύνησης του φυσικού κόσμου.
  • Ιστορίες απ’ την προφορική παράδοση της Λήμνου που να σχετίζονται με τη φύση και τον παραδοσιακό αγροτικό πολιτισμό.
  • Ιστορίες που μιλούν για την καθημερινή προσπάθεια των ανθρώπων, τον πλούτο της γης και την εξοχική ζωή.
  • Ιστορίες που αποκαλύπτουν τρόπους με τους οποίους τα βιώματα και το ρίζωμα στη γη μας μπορούν να οδηγήσουν σε αλλαγές για τους ανθρώπους και τον πλανήτη.

Για φέτος αναζητούμε τα δύο καλύτερα διηγήματα 500 λέξεων για τις ηλικίες 8-13 και 1000 λέξεων για τις ηλικίες 14-18. Τελική ημερομηνία για την υποβολή διηγημάτων είναι 30 Απριλίου 2019.

Σε όλους τους συμμετέχοντες που θα λάβουν μέρος θα δοθεί ειδικά σχεδιασμένο έντυπο υλικό προετοιμασίας και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ειδικό εργαστήρι που θα οργανωθεί στη Λήμνο στα τέλη Μαρτίου.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν έπαινο για τη συμμετοχή τους, ενώ οι νικητές στις δύο κατηγορίες θα λάβουν τα ανάλογα βραβεία και δώρα και θα ανακοινωθούν, μαζί με τους νικητές των άλλων χωρών, στην ιστοσελίδα της εκστρατείας Rooted Everyday.

Επικοινωνήστε εσείς ή ο κηδεμόνας σας με τον τοπικό μας εκπρόσωπο στο τηλέφωνο 6945539188 ή στο email info@terralemnia.net και δηλώστε συμμετοχή άμεσα!

Προσοχή: για συμμετέχοντες κάτω των 18 ετών, απαιτείται η έγγραφη δήλωση του κηδεμόνα σας ότι επιτρέπεται η συμμετοχή σας στο διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό RootedEveryday θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.rootedeveryday.org