ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Φυτέψαμε βελανιδιές στον Άγιο Δημήτριο

15/11/2021
Φύτεμα βελανδιών στη Λήμνο

Με τη συμμετοχή 22 μαθητών από το Τμήμα Γεωπονίας του ΕΠΑΛ Μούδρου φυτέψαμε βελανιδιές την Παρασκευή 12 Νοέμβρη σε δημοτική έκταση του Αγίου Δημητρίου στη Λήμνο, ολοκληρώνοντας την πρώτη φάση της δράσης φύτευσης βελανιδιών από το MedINA.

Οι σπουδαστές της κατεύθυνσης γεωπονίας του λυκείου αρχικά μάζεψαν βελανίδια από το δάσος Κοντοπουλίου και στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του δασολόγου και της γεωπόνου του προγράμματος Terra Lemnia, φύτεψαν ένα μέρος των σπόρων στον Άγιο Δημήτριο. Στη συνέχεια, στον αύλιο χώρο του Λυκείου Μούδρου έγινε φύτευση σπόρων σε συσκευασίες tetrapack με σκοπό τη μελλοντική φύτευση των δενδρυλλίων σε διάφορα σημεία του νησιού την ερχόμενη άνοιξη.

Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές του ΕΠΑΛ Μούδρου για τη διάθεση και την ενθουσιώδη συμμετοχή τους, καθώς και στον διευθυντή του σχολείου για τη συμμετοχή στη διοργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή. Η εμπειρία της δράσης στο πεδίο είναι χρήσιμη τόσο για τους μαθητές όσο και για την ομάδα του MedINA, καθώς είναι μεγάλη μας χαρά να σχεδιάζουμε και να διεξάγουμε δράσεις που προάγουν τον οικολογικό πολιτισμό και προωθούν την προστασία της φύσης.

Η δράση αγκαλιάστηκε θερμά από όλο το νησί, μέσω της άριστης συνεργασίας με το Δήμο και μέσω της συνδρομής χορηγών για την αγορά των απαραίτητων υλικών και για την προμήθεια φαγητού και αναψυκτικών για τους μαθητές. Ευχαριστούμε για τις χορηγίες τους το φυτώριο Καραγιαννάκη, το κτήμα Χατζηγεωργίου, τα οινοποιεία Σαββόγλου και Γκαράλη, τους φούρνους Χρυσάφη και Ποριάζη και το γραφείο ενοικίασης αυτοκινήτων Σκαφίδα.

Τέλος, ευχαριστούμε τη Φωτογραφική Ομάδα Λήμνου για τη φωτογραφική κάλυψη της δράσης.
Εδώ οι φωτογραφίες τους από την ημέρα:

Velanidies 121121 (25)
Velanidies 121121 (9)
+ 26