ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Ένα δάσος βελανιδιών στη Χαβούλη από το Terra Lemnia & το ΕΠΑΛ Μούδρου

26/10/2022
Ένα δάσος βελανιδιών στη Χαβούλη από το Terra Lemnia & το ΕΠΑΛ Μούδρου

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος Terra Lemnia, το MedINA,  σε συνεργασία με το ΕΠΑΛ Μούδρου, οργάνωσε μία ακόμα σημαντική δράση δενδροφύτευσης για τη Λήμνο, σε συνέχεια της δράσης φύτευσης βελανιδιών στον Αγ. Δημήτριο τον περσινό Νοέμβρη.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, περί τα 200 δενδράκια βελανιδιάς φυτεύτηκαν στη δημοτική έκταση της Χαβούλης στον Μούδρο, κοντά στο ξωκλήσι του Αγ. Μηνά. Η δράση ακολούθησε συμπληρωματικά την ανάλογη προηγούμενη δράση, κατά την οποία οι μαθητές συνέλεξαν βελανίδια από το δάσος βελανιδιών του Ρεπανιδίου.  Τα παιδιά δημιούργησαν ένα μικρό φυτώριο στο σχολείο τους, όπου φύτευσαν γύρω στους 300 καρπούς, τους περιποιήθηκαν και είδαν τα δεντράκια να βλασταίνουν. Τα περισσότερα από αυτά  χρησιμοποιήθηκαν τελικώς στην δενδροφύτευση, όπου μετά τη φύτευση ποτίστηκαν και ακολούθησε τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων για προστασία.

 

Την οργάνωση της δενδροφύτευσης συντόνισε και καθοδήγησε η γεωπόνος του MedINA κα. Δανάη Σφακιανού, σε συνεργασία με την Καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Μούδρου κα. Μάγδα Γκερλιώτου και τον διευθυντή του σχολείου κο. Πορφύρη Χαράλαμπο. Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη τους και την πολύτιμη και άμεση βοήθεια τους, τον Αντιδήμαρχο κο. Σαρρή Στέφανο, τον Πρόεδρο Μούδρου κο. Γρατσώνη Δημήτριο και τον εργαζόμενο στον Δήμο Μούδρου κο. Γιαννακουδάκη Χρήστο. Εξίσου θερμά ευχαριστήρια απευθύνουμε στους ανθρώπους του Δασαρχείου, που περιποιήθηκαν τα δεντράκια κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έως και την φύτευσή τους, καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν και συμμετείχαν σε αυτή τη δράση.

To μεγαλύτερο ‘μπράβο’ όλων αξίζει στα παιδιά, που με την αφοσίωση και τον ενθουσιασμό τους όλο τον τελευταίο χρόνο κατέστησαν τη δημιουργία αυτού του δάσους βελανιδιών εφικτή!